07.10.2009

Izgubljeno u prevodu

.

Zašto je Srbima postalo toliko teško da razumeju knjige i filmove kada su oni suštinski sve jednostavniji?

Nemanja Petrovic

Nemanja Petrović je osnivač i suvlasnik specijalizovane agencije za prevođenje „Random Translations“, koja pruža usluge prevođenja sa engleskog, francuskog i srpskog jezika. Agencija je osnovana 2008. godine a dosadašnji klijenti su projekti Evropske Unije poput EU SEMS (Sistem elektronske razmene podataka za jugoistočnu Evropu), EU CAFAO (projekat pomoći Upravi Carina Srbije), ECO (projekat reforme srpskog pravosuđa) kao i WTO (Svetska trgovinska organizacija), WCO (Svetska carinska organizacija), SIPRI (Institut za mirovna istraživanja u Stokholmu), SANU, L’Oreal Balkan i sl. Prethodno je radio kao prevodilac za engleski i srpski jezik na projektima Evropske Unije. Pored navedenog, Nemanja svira gitaru i bavi se fotografijom. Rođen je u Beogradu, gde kao živi i kao radi.

Crash course in RPG games

.

Ovaj kratak kurs trebalo bi da vam pomogne da, u slučaju da se ne daj Bože ikad nađete u ulozi Ratnika svetlosti, skujete strateška partnerstva, ubijete zlog zmaja, pronađete put do najbliže birtije i kao lokalni heroj odvažnost demonstrirate pijući više piva od svih ostalih u kafani.

Srdjan Bajic Ignite

Srdjan Bajic, od oca Milenka i mati Marine, rodjen je kao vrlo mlad u Somboru pre nešto više od 24 godine. Još od malih nogu pokazao odlučnu želju da se uvek bori za istinu i pravdu, te se vrlo brzo pronašao u profesiji Vikinga. No njegove želje i nadanja odneo je vetar kad mu je kao mladiću rečeno da Vikinge više niko ne zapošljava, i da mora da krene “ozbiljnije da razmišlja”. Danas, nogu nešto većih, ovaj naizgled običan građanin prosečnog posla i plate, pod velom tajne noći provodi kao odvažni heroj dalekih svetova u

večnoj borbi za čast, vrlinu i dobro.

Šta muškarcima znači dolazim za minut?

.

o tome i mnogim drugim stvarima koje muškarce čine tako neodoljivim i neophodim saznajte u ovoj prezentaciji

Marija Joksimovic

Marija Joksimović rodjena je 1978. godine. Studirala je turizam pa odlučila da bude turista…

Tako je jedne godine otišla u USA i ostala tamo da malo živi. Trenutno živi u Beogradu dok ne smisli kako da se preseli u USA ponovo ili na Tajland. Radi kao menadžer u advertisingu vec

pet godina.

Uživa u spavanju i prezire kućne poslove.

Šta ženama znači dolazim za minut?

.

o tome i mnogim drugim stvarima koje žene čine tako neodoljivim i neophodnim saznajte u ovoj prezentaciji

PedjaStojicicPredrag Stojičić je rođen sada već daleke 1978. godine.  Školovao se u Beogradu.

Od 2005 osnivač i partner u Healthy Future Consulting-u, kompaniji koja pruža usluge treninga, projektnog menadžmenta i istraživanja zdravstvenim institucijama i organizacijama.

Salonski doktor. Intelektualni pesimista i akcioni optimista. Veruje u zajednicu, nauku i pse.

Zašto se ništa ne dešava s razlogom?

.

Treba bataliti koncept da sve ima svoje – u glavnom nema, samo mi to nismo u stanju da prihvatimo.treba ziveti sada  jer o tome sta ce biti sutra, nemamo blagog pojma

Momir Pantelic je rođen u Beogradu 1979. Izuzetno ceni tu srećnu okolnost da je rođen.momir pantelic

Završio je medicinu i koristi svoju titulu za neobavezne ragovore o zdravlju i pokoji uzgredan savet.

Bavi se javno-zdravstvenim problemima društva, a po opredeljenju je skeptični empirista.

Voli zeleni čaj, voli da motiviše druge da budu bolji, ne uzima plastične kese iz prodavnica i zalaže se za očuvanje životne sredine.

London 2012

.

Bez broda, bez para, bez mora

ozren tosic

Ozren Tošić je rodjen u Splitu, lekar, zdravstveni ekonomista; živeo, studirao i radio u Jugoslaviji, Sri Lanci, Kini, Engleskoj, SAD, Australiji, BiH i Srbiji. Viši savetnik  i specijalista Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj u Azerbejdžanu, Gruziji i Srbiji; Predsednik Harvard kluba Srbije; pre neki dan je proslavio 20 godina postojanja njegove privatne Ordinacije opšte medicine. Sportista.

Doktore, pošto?

.

prezentacija o korupciji u zdravstvu i šta zajedno možemo da uradimo po tom pitanju

ana_babovic

Ana Babović je rođena u Beogradu 31. avgusta 1983. Diplomirala međunarodne odnose na Fakultetu političkih nauka, Univerziteta u Beogradu 2006. godine. Magistarske studije iz oblasti evropskih integracija i regionalizma pohađala na fakultetu Karl Frances, Univerziteta u Gracu (Austrija), tokom akademske 2007/2008 godine. Magistrirala na temi “Pravna priroda Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju”. Od juna 2008. godine do danas, radi u Kabinetu potpredsednika Vlade za evropske integracije, kao mlađi savetnik za oblast evropskih integracija.

Advertisements