10.02.2010

Psihoterapija – srodne duše

.

Dragana Pjanic slikar, dizajner i art terapeut

Dragana Pjanic slikar, dizajner i art terapeut je rodjena 18.2.1969 u Kičevu, Makedonija. Skolovala se na ESBN u Francuskoj i Italiji gde je postala muralista. Jedan od njenih ucitelja je Oliver Tihi. Skolovala se za Integrativnu art psihoterapiju pod mentorstvom prof dr Snezane Milenković. Živi, stvara i izlaže u Srbiji, Švajcarskoj, Francuskoj.

Biomaterijali i
nanotehnologija u kontrolisanoj dostavi medikamenata

.

Dr Magdalena M. Stevanović (devoj. Radić), dipl.fiz.hem

Rođena je 4 . avgusta 1974. godine u Beogradu. Završila je Fakultet za fizičku hemiju u Beogradu 2002. godine sa temom Određivanje hormona štitne žlezde metodom radioimunološke analize sa različitim sistemima za odvajanje slobodne od vezane radioaktivnosti. Upisala je poslediplomske studije na istom fakultetu 2003. godine, a januara 2005. je prijavila magistarsku tezu pod nazivom Dobijanje, morfologija i struktura prahova poli-laktid-ko-glikolida i biokompozita poli-laktid-ko-glikolid/bifazni kalcijum fosfat. Magistrirala jula 2006. i stekla naziv magistra fizičkohemijskih nauka. U decembru 2007. odbranila je doktorsku disertaciju na Fakultetu fizičke hemije (naslov teze: Sinteza, karakterizacija i degradacija poli(DL-laktid-ko-glikolid) nanosfera koje sadrže askorbinsku kiselinu). Član je organizacije Controlled Release Society (CRS). Zaposlena je u Institutu od 2003. godine.

Đonom do ženskog srca

.

Koliko Vaša obuća može da bude (ne)privlačna ženama

Katarina Anđelković rođena je u Beogradu 13. 5. 1984. godine i veoma je zahvalna svojim roditeljima na uloženom trudu da se to desi. Diplomirala je na Filozofskom Fakultetu Univerziteta u Beogradu na katedri za sociologiju 2008. godine.

Trenirala je streljaštvo četiri godine i ovih dana intezivno razmišlja da se ponovo vrati ovom sportu. Trenutno radi kao predavač na seminarima ULAZ Slobodan.

Obožava svoju porodicu, prijatelje i leto. Ne voli golubove, zmije i spiralne stepenice.

Biti u trendu po svaku cenu???

.

Da li treba da dozvolimo da nam trendovi definisu identitet i kako uopste biti svoj u drustvu masovne produkcije

Maša Mišić rođena je u Beogradu 14. decembra 1982. Diplomirala međunarodne odnose na Fakultetu političkih nauka 2007. Položila je sve ispite na  master studijama Fakulteta organizacionih nauka – smer menadžment u odnosima s javnošcu i brani master tezu u februaru 2010. Od 2003. aktivna u NGO Otvorena komunikacija, debatni klub Beogradskog Univerziteta, gde je učestvovala na međunarodnim i državnim takmičenjima.

Tokom 2005. radi kao istraživac saradnik u Agenciji za istraživanje javnog mnjenja Strategic Marketing.  Od juna 2007. do danas radi u Ministarstvu za dijasporu Vlade Republike Srbije, kao mlađi savetnik u Sektoru za odnose s javnošcu, gde je organizovala brojne Medunarodne konferencije – O dijaspori i razvoju matične države u saradnji sa UNDP, Mladi lideri iz dijaspore, Skup medija, Vidovdanski dani.

Jedna od osnivača organizacije Srbija u pokretu i član Upravnog odbora od 2009. godine.

Brendiranje Srbije – Nemoguća misija ili izazov?

.

Šta je zapravo naš najveći brend?

Marko Selaković je rođen 1977. godine u Kragujevcu. Uz sticanje formalnog obrazovanja u Prvoj kragujevačkoj Gimnaziji i Prirodno-matematičkom fakultetu-odsek hemija, pri Savetu Evrope kompletirao specijalizovani program DLP, sa akcentom na odnose sa javnošću i upravljanje projektima. Trenutno pohađa doktorske studije na Beogradskom Univerzitetu.

Realizovao više od 40 projekata iz oblasti odnosa s javnošću, strateškog planiranja i organizacionog menadžmenta za domaće i internacionalne klijente iz privrede, javnog i neprofitnog sektora. Gotovo deceniju aktivan kao trener i predavač iz oblasti komunikacijskih veština, upravljanja projektima i strateškog planiranja za potrebe različitih evropskih institucija i agencija, CARE International, kao i većeg broja domaćih i međunarodnih organizacija.

Od 2008. godine je menadžer agencije StratCom. Konsultant je za organizacioni razvoj i interne odnose na projektu reforme srednjeg obrazovanja ekonomske struke. Sarađuje sa više privrednih sistema, državnih institucija i jedinica lokalne samouprave na planu komunikacija, organizacionog razvoja, strateškog planiranja i upravljanja projektima.

Zamenik predsednika Društva Srbije za odnose sa javnošću, član Saveta Udruženja Roditelj i član Evropskog pula edukatora SALTO.

Aktivno govori engleski i nemački jezik. Služi se francuskim i makedonskim jezikom.

Oženjen je, otac jednog deteta.

Neuro Lingvističko Progamiranje (NLP)

.

Da li je stvarno tako strašno kao što zvuči? Kako nam NLP može pomoći da poboljšamo komunikacione veštine, i prepoznamo željeni pravac ličnog napretka i usavršavanja

Dušan Kerečki je diplomirani inženjer mašinstva, a njegovo profesionalno iskustvo vezano je za prodaju i menadžment. Danas je menadžer u agencijiNLP Centar koja se bavi profesionalnim treninzima i koučing programima u oblastima organizacionog i ličnog razvoja.

Edukaciju i znanja iz oblasti kočinga i NLP-a sticao je na obukama u zemlji i inostranstvu. Sertifikovan je od strane sledećih međunarodnih asocijacija i obrazovnih institucija:
• Erickson Professional Coach – Erickson College International, Vancouver, Canada
• Wingwave Coach – Besser-Siegmund Institut, Hamburg, Germany
• NLP Master – International Association of NLP Institutes (IN-NLP)

Junior trener je koučing programa „The Art and Science of Coaching“, Ericksonovog koledža iz Vankuvera.

Mala i srednja preduzeća i preduzetnici u Srbiji

.

Male tajne srpskog biznisa

Miloš Došen trenutno radi kao sekretar Centra za razvoj malih, srednjih preduzeća i preduzetništva u Privrednoj komori Beograda. Prethodno bio suosnivač i direktor preduzeća koje je partner poznate poznate softverske kompanije Autodesk u oblastima geografskih informacionih sistema i softvera za projektovanje i upravljanje infrastrukturm. Ponosan je na razna poslovna i projektna iskustva u prethodnih nekoliko godina, kao i na prijatelje koje je usput sticao. Po obrazovanju diplomirani ekonomista, sa dodatnim obrazovanjem i treninzima iz  upravljanja projektima, menadžmenta, ITC, liderstva, prodaje, policy-ja… Ima širok spektar interesovanja u prirodnim i humanističkim disciplinama. Obradovao se ukidanju viza, a pre toga prošao Srbiju uzduž i popreko.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s