04/2010

Zašto volontirati

.

Marija Ristić rodjena je 2.12.1988.g. Posle zavrsene gimnazije upisala Medjunarodne odnose na Fakultetu politickih nauka , gde se i  sada nalazi na trecoj  godini studija .

Clan je mnogobrojnih drustveno aktivhin organizacija  , neke od njih su NVO   Otvorena komukiacija gde je  u okviru Debatnog kluba ucestvovala  na mnogobrojnim drvaznim i  medjunarodnim takmicenjima , na kojima je postigla značajne uspehe . Ucestvovala je  u akciji “Pridruzimo se EU “  u okviru Beogradskog centra za ljudska prava .

Trenutno se nalazi na obuci za Tim lidere u okviru NVO Sribja u pokretu  ,gde je takodje volonterski ujkucena na sprovodjenju  projekta  “Ne pirmam mito raidm za platu “

Najvise voli svoju porodicu  i zahvalna im je sto je podrzavjau i sto veruju u nju .

Zivotna zelja joj je da jednog dana otvori azil za sve napusetne pse.

Ajde da ih zagovaramo

.

Omladinski aktivizam i javno zagovaranje u Srbiji

Nemanja Stamenčić, 25 godina, završio Fakultet organizacionih nauka, smer Informacioni sistemi. Trenutno radi u Societe Generale Banka Srbija u Sektoru za projekte i organizaciju kao specijalista iz oblasti analize poslovnih procesa.

Dugogodišnji je omladinski i studentski aktivista. Bio je Student prodekan na Fakultetu organizacionih nauka 2006. godine, odakle 2007. odlazi u Studentsku Uniju Srbije na mesto člana Izvršnog odbora i Koordinatora resora za nastavu i nauku. Osnovao je omladinski pokret Evropa nema alternativu 2008. godine. Kroz navedene aktivnosti se specijalizovao  za oblasti reforme Visokog obrazovanja, omladinske politike, evropskih integracija, pisanje i upravljanje projektima, planiranje i vođenje kampanja…

Bio je član državne delegacije Srbije na konferenciji ministara zemalja potpisnica Bolonjske deklaracije 2007. godine kao predstavnik studenata iz Srbije. Vodio je kampanju izjednačavanja akademskih zvanja i diploma 2006.-2007. godine. Bio je trener nacionalnog trening tima SUS-a. Učestvovao je u pisanju i upravljanju na nekoliko projekata u oblasti reforme obrazovanja i omladinske politike u Srbiji. Osmišljavao je i vodio nekoliko omladinskih GOTV kampanja na nekoliko prethodnih izbora u Srbiji. Bio je član omladinske lobi delegacije u lobi poseti Briselu, Hagu i Amsterdamu u procesu zagovaranja potpisivanja SSP između EU i Srbije. Prošao program „1000 mladih lidera Srbije“ Narodne kancelarije Predsednika Srbije.

Govori Engleski jezik, a služi se sa Ruskim jezikom.

Umetnost,koga to još zanima?

.

Milan Paradinović rođen je 1980 godine u Beogradu. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti u klasi profesora Zorana Vukovica. Ćlan je ULUSa. Pored 4 samostalne izložbe, organizovao je veliki broj događaja u oblasti kulture i umetnosti. Radi kao profesor u Dubaiu.

Posebna specijalnost su mu Aukcije jaja.

Dogs quick guide

.

Tijana Popadić.

Niskougljenična dijeta

.

Đorđe Samardžija

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s